_Wymbritseradiel
vlag_friesland
vlag_friesland vlag homm
nederland-vlag-bewegende-animatie-0007
kip2
kip2
scannen0042 (2)
slide0010_image051
slide0010_image051

 23-11 2023

dierenanimaties-00612
dierenanimaties-00535
Nestkastje

Opgericht 30 november 1954

Vogelhuisje maken

Wij hebben met de hele klas en met Durk van der Gaast vogelhuisjes gemaakt. Als eerste kwam Durk van der Gaast bij ons in de klas om te vertellen, wat we precies gingen doen. Hij vertelde wat we gingen maken, een vogelhuisje maken. Ik dacht meteen, dit gaat leuk worden. En ik bedacht al waar het vogelhuisje mooi kon hangen en zo… maar eerst moesten we hem maar eens in elkaar zetten. We kregen van Durk een pakketje met hout voor het vogelhuisje erin. Je moest van huis een hamer meenemen, om hem in elkaar te zetten. Uiteindelijk is het me gelukt om hem in elkaar te zetten. Durk gaf iedereen een cijfer voor zijn of haar vogelhuisje. Ik kreeg een negen. Van mijzelf vind ik dat best goed want techniek en zo is niet echt mijn beste vriend… Op school krijgen wij sinds een paar weken een taakbrief. Als je die dan af had, mocht je het vogelhuisje verven. Eerst in de grondverf, daarna met echte verf. Alle vogelhuisjes zijn nu af en hangen inmiddels denk ik al in de tuin. Ik vond het heel leuk om te doen. Als er weer zo’n idee is, ik vind het leuk!

Marilynn Noordhoff

Groep 8

Van Haersma Buma Skoalle in Hommerts.

Het vogelhuisje

 

Ik heb met de klas een vogelhuisje gemaakt. Eerst hebben we informatie gekregen over de koolmezen en dat was best interessant. De klas werd toen in 2en gedeeld. 1 groep ging eerst de lampionnen maken en de 2e groep ging vogelhuisjes timmeren. Dat deden we met Durk van der gaast en nog 2 anderen die bij de vogelwacht zaten. En toen mocht de 2e groep het vogelhuisje maken( ik zat in de 2e groep). En toen kregen we op de taakbrief te zien dat we de huisjes in de grondverf mochten zetten. Als dat droog was konden we hem leuk opverven. Dat heeft iedereen gedaan. Toen hebben we alle vogelhuisjes in het vensterbank gezet. Toen zag iedereen hoe ze eruit zagen. Tot slot kwam Durk nog even langs om te zeggen waar we ze het beste op konden hangen. Toen mocht iedereen zijn vogelhuisje mee naar huis.

 

Geschreven door: Nora van Vugt

 

               De les met Durk van der Gaast

Hoi, wij hebben een les gehad met Durk van der Gaast en dat ging over de koolmees. Eerst kregen wij een info les en daarna gingen we ook vogelhuisjes maken. Dus zo kwam het en gingen we in twee groepen de vogelhuisjes maken de ene groep maakte het vogelhuisje de andere groep maakte de lampionnen klaar. Later was het andersom en ging de ene groep vogelhuisjes maken en de andere groep lampionnen. Later moesten we ook het huisje in grondverf zetten zodat het langer meeging als je dan je taakbrief af had mocht je dat ook doen. Toen iedereen dat gedaan had gingen we hem versieren met normale verf dat kon je met een sjabloon doen, zodat hij mooier werd dat was ook zo want hij was anders veel te saai. Dus dat deden we en dat ging hetzelfde als met de grondverf, Dus als je je taakbrief af had dan mocht je hem verven. Je mocht hem daarna ook mee naar huis nemen, leuk! en zelf in je tuin ophangen om de koolmees te helpen! Durk heeft van alles ook vertelt hoe het vogelhuisje opgehangen moet worden en bijvoorbeeld dat je elk jaar in okt/nov het vogelhuisje moet schoonmaken. Dat vinden de vogels ook fijn, zodat ze weer fris en fruitig kunnen beginnen. Ik zelf ga het vogelhuisje ook in de tuin ophangen. Naja en zo ging het met de les van Durk

Rozina Veldstra

 

Knipsel1
Knipsel2
BuiltWithNOF

webontwerp M.Engbers