_Wymbritseradiel
vlag_friesland
vlag_friesland vlag homm
nederland-vlag-bewegende-animatie-0007
kip2
kip2
scannen0042 (2)
slide0010_image051
slide0010_image051

 23-11 2023

dierenanimaties-00612
Ervaring  Leeuweriken Bontbekplevier

Opgericht 30 november 1954

       Ervaring met Bontbekplevier

  • Het was 26 mei 2021 tijdens de nazorg in het gebied Koufurderrige, we waren met zijn drieën: Sjoerd, Theo en Sjonny . Sjoerd riep ons: jongens moeten jullie eens zien wat ik vind, een nestje met 4 eitjes van een Bontbekplevier! De vondst was op een stuk bouwland, het was een prachtig gezicht zo mooi, dat gebeurt je niet elke dag. We zeiden tegen elkaar dit moeten we ook even door geven aan Sjors Oerlemans, waar we de nazorg doen, die zal vast ook enthousiast zijn van deze vondst, en we namen hier een foto van om dat te laten zien aan hem en dat we er een bamboe stokje hadden bijgezet, dat was heel belangrijk, want het bouwland moest nog bewerkt worden en we weten in vertrouwen dat Sjors daar goed om denkt, we hebben ook veel contact met hem wat positief werkt. Nu maar afwachten of dit nestje ook een succes wordt, blijft spannend. Na verloop van tijd, ja het is waar, zijn ze uit gekomen, we hoorden de ouders roepen, dat was het teken dat er jongen in de buurt waren, we konden deze ook niet gauw vinden, de ouders zagen we wel lopen. Kom, zeiden we tegen elkaar, we laten ze met rust, dat is heel belangrijk. Na een dag of wat kreeg ik een melding van Sjors via WhatsApp een foto toegestuurd en ja hoor, hij had een van de jongen op de foto genomen, wat mooi en wat een medewerking van hem geweldig toch! Al met al waren we weer een ervaring rijker in de natuur ,zie hier onder de foto van het jong. 
                                              

                                             TH. Batstra                              

                        

 

 

                           Ervaring met de Leeuweriken

Tijdens de nazorg liepen Jonny en ik tegen 2 leeuwerik-eieren aan, schitterend was dat. Hoe lang ze er lagen wisten we niet, we zagen mekaar aan , wat is dit mooi , nu maar afwachten dat dit ook wat zal worden. Het nestje hadden we gevonden in het land van de Groot-Sijbesma, deze hebben we ook gelijk ingelicht en zij waren ook enthousiast. Ze zouden erom denken tijdens het bewerken van het land, we hadden er ook een klein stokje bij gezet wat je duidelijk kon zien. En nu maar afwachten wanneer de eieren zouden uit komen. Na een tijdje, ja hoor er waren 2 jongen uitgekomen! 

We hebben er gelijk foto’s van gemaakt, al met al hebben we het kroost met rust gelaten om ze verder niet te verstoren en maar hopen dat ze gezond zullen uitvliegen , dat zal wel goed komen.

                                                                 Nazorgers Theo en Jonny

 

 

IMG_20220524_133319
dierenanimaties-00535
BuiltWithNOF

webontwerp M.Engbers